22/01/2018 03:56
NAJNOVIJE VIJESTI
Policajac ubio tinejdžera; neredi na komemoraciji

Policajac ubio tinejdžera; neredi na komemoraciji

U gradu Ferguson u državi Mizuri traju neredi pošto je policajac, belac ubio crnca tinejdžera.


9B22FE58-95BB-4C2F-A0FD-35EAA922603E_w640_r1_s_cx0_cy2_cw0

Malo mesto Ferguson u državi Mizuri već drugu noć potresaju neredi zbog ubistva nenaoružanog mladića, afro-amerikanca u subotu.

U noćašnjim neredima policijski specijalci koristili su suzavac i gumene metke da bi rasterali grupu od više stotina ljudi koji su se okupili kod radnje, koja je prethodne noći bila opljačkana i zapaljene.

Ferguson, koji broji 21 hiljadu stanovnika, na ivici je opšteg bunta, otkako je 18-godišnji Majkl Braun ubijen dok se sa prijateljem udaljavao od radnje. Lokalni policijski izvori navode da je Braun napao policajca koji ga je vozio do policijske stanice. Međutim, svedoci kažu da je policajac pucao na Brauna koji je već podigao ruke da pokaže da se predaje.

Neidentifikovani policajac je suspendovan na poslu, dok je Federalni istražni biro pokrenuo odvojeni uviđaj da utvrdi da li su Braunu bila prekršena građanska prava.

Sukob ukazuje na napetost koja postoji između većinskog crnačkog stanovništva i manjinskih beleca koje drže vlast u Fergusonu.

Izvor/Glas Amerike 12.08.2014
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net