17/12/2017 08:57
NAJNOVIJE VIJESTI
Gde grešite kod upotrebe maslinovog ulja?

Gde grešite kod upotrebe maslinovog ulja?

Maslinovo ulje sadrži važne antioksidanse koji su zdravi za srce i koji pomažu u snižavanju lošeg holesterola. Samo da biste iskoristili sve njegove dobrobiti, potrebno je da ga pravilno čuvate i koristite.26931

Evo šta bi trebalo da znate:Čuvanje
Plastična flaša nije dobra ideja, ali nije ni providna staklena. Bolje su staklene flaše, ali one moraju da budu od tamnog stakla. Ulje reaguje na svetlo i menja mu se struktura odnosno pa tako gubi na kvalitetu.

Toplota

Ne bi trebalo da čuvate ulje na toplom mestu, recimo na suncu ili blizu šporeta. Toplota će promeniti polifenolone pa će se tako smanjiti njihovo korisno dejstvo. Treba ga čuvati na hladnijem i tamnom mestu, ali ne u frižideru zato što će se tamo zgrušati.

Boja ulja nije bitna

Ako ste mislili da boja ulja nešto znači – grešite. Ona ukazuje na vreme branja i način obrade.


Izbor ulja

Kvalitetnije ulje stavljajte u salatu i u sveže namirnice, a lošije iskoristite za kuvanje.

Kuvanje na maslinovu ulju

Na kraju, trebalo bi da znate da maslinovo ulje ne bi trebalo da koristite za kuvanje zato što visoke temperature uništavaju sve vredne sastojke koje ono sadrži.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net