21/01/2018 15:27
NAJNOVIJE VIJESTI
Zašto je jabukovo sirće toliko lekovito?

Zašto je jabukovo sirće toliko lekovito?

Lekovitist jabukovog sirćeta poznata je od davnina. Danas se zna da pomaže i kod visokog holesterola, dijabetesa, pomaže u smanjenju gojaznosti.


26819

Evo kada vam jabukovo sirće može pomoći:
Grlo
Kada grlo bočne da bolucka pomešajte četvrtinu šoljice jabukovog sirćeta sa isto toliko tople vode i ispirajte grlo ovim dragocenim napitkom.
Varenje
Jabukovo sirće pomaže kod grčeva u stomaku, ako imate dijareju pomešajte jabukovo sirće sa vodom i rešite problem.
Holesterol
Prema istraživanju rađenom u Japanu konzumiranje 15 grama jabukovog sirćeta svakog dana smanjuje holesterol.
Štucanje
Ako štucate popite jednu kašičicu jabukovog sirćeta.
Šećer
Prema jednom istraživanju u kome su učestvovali oboleli od dijabetesa tipa 2 dve kašičice jabukovog sirćeta pre spavanja smanjuje nivo glukoze u krvi izjutra. Prema istraživanju Univerziteta u Arizoni ljudi koji su pili mešavinu jabukovog sirećeta s vodom pre obroka bogatog ugljenohidratima imali su niži nivo šećera u krvi.
Varenje
Ako imate probleme s varenjem trebalo bi da popijete sledeći napitak: jednu kačišicu meda, jabukovog sirćeta i čašu tople vode pola sata pre jela.
Nos
Kalijum koji se nalazi u jabukovom sirćetu razređuje sluz u nosu i sprečava razmnožavanje bakterija. Za probleme sa sinusima preporučuje se da popijete kašičicu jabukovog sirećeta pomešanu s čašom vode.
Mršavljenje
Jabukovo sirće je odlično za smanjivanje kilograma. Kiselina jabukovog sirćeta utiče na smanjeje apetita kao i na smanjivanje nakupljanja vode u telu, ubrzava metabolizam.
 
Perut
Pomešajte 1/4 šoljice jabukovog sirćeta sa isto toliko vode i namažite to na teme. Neka odstoji na glavi petnaestak minuta. Ponovite ovo nekoliko puta.
Izvor/Dominomagazin
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net