18/01/2018 05:30
NAJNOVIJE VIJESTI
Tetovaže ipak opasne?

Tetovaže ipak opasne?

Tetovaže mogu da izgledaju stvarno zanimljivo. I sve više ljudi ih ima. Ali novi trend sve većih crteža bi mogao da bude opasan. 

Doktori ističu da ovo polje nije dovoljno ispitano, kao i da se zapravo ne zna efekat pigmenata na naš organizam.27022

Dakle, ovo bi trebalo da znate.

Igle za tetoviranje prolaze kroz epiderm, odnosno gornji de kože. Dubina uboda može da bude i do 2 mm. Boja se ubacuje u dermis, gde ostaje zauvek.

Naučnici Colin Grant i Pete Twigg sada istražuju uticaj nano čestica iz pigmenata na naš organizam. Oni smatraju da te čestice mogu da završe i u nekim organima. A to može da bude poprilično opasno, pogotovo ukoliko ih ima mnogo, što je slučaj kod velikih tetovaža.

Već ranije, tačnije 2012. godine, je Danish Environmental Protection Agency dokazala da neke boje za tetoviranje sadrže kancerogene materije.

Naučnici su sada otkrili da nano čestice iz boje mogu da se krvnim sudovima prenesu i u druge delove organizma i pogotovo organe što bi moglo da predstavlja opasnost.

Dakle, nije sve baš tako jednostavno…

Dominomagazin

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net