ZA UDRUŽENjE “BEBE” PRIKUPLJENO 12.415 KM

0
1071

 Na donatorskoj večeri, koju je organizovao Gradski odbor SNSD-a Trebinje, prikupljeno je 12.415 KM za Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, koje djeluje na području istočne Hercegovine.

 229257

Ovoj humanoj akciji odazvalo se više stotina članova i simpatizera stranke, kao i građani koji su željeli da daju svoj doprinos i na najbolji i najhumaniji način pomognu roditeljima kojima su potrebna sredstva za vantjelesnu oplodnju. 

Član SNSD-a Valerija Lakić izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom, ističući da je SNSD na ovaj način želio da mladi shvate značaj porodice i potomstva.

“Svjedoci smo da u posljednje vrijeme veliki broj parova, koji se liječe od steriliteta, nisu u mogućnosti da finasiraju potrebne procedure zbog čega smo i organizovali ovo veče i pozvali građane da nam se pridruže da bi pomogli i omogućili bar jednu vantjelesnu oplodnju ili liječenje parova koji se bore protiv steriliteta”, istakla je Lakićeva.

Ona je ukazala da mali broj parova ostvari potomstvo nakon dvije besplatne vantjelesne oplodnje, koje finansira Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te naglasila da su iz tog razloga odlučili da pomognu upravo ovoj kategoriji stanovništva. 

“Ovo je akcija koja ne bi trebalo nikada da se prekida jer su djeca naša najveća borba za budućnost”, rekla je Lakićeva, koja je i rukovodilac regionalne službe Fonda zdravstvenog osiguranja.

Predsjednik Udruženja “Bebe” Snežana Misita rekla je da im ova akacija puno znači, jer ima mnogo parova, koji zbog starosne granice ili već urađene dvije vantjelesne oplodnje, više nemaju pravo da se liječe na teret Fonda zdravstvenog osiguranja.

“Za naše udruženje svaka ovakva akcija je veoma značajna s obzirom da jedna najjeftinija vantjelesna oplodnja košta 5.500 KM, a za one parove koji imaju složeniji problem i do 12.000 KM”, rekla je Misita i dodala da je i cilj Udruženja da riješi životni problem parova koji pokušavaju da postanu roditelji.

Misita je zahvalila svima koji su učestvovali u akciji i pokazali svoju humanost, te izrazila nadu da će i ubuduće biti ovakvih ili sličnih pomoći. 

Član Udruženja “Bebe” Dunja Čičković naglasila je da je već tri puta bila na vantjelesnoj oplodnji i da još uvijek vraća kredit za posljednji, neuspjeli pokušaj, te naglasila da je ova akcija vreoma human gest.

Udruženje “Bebe” broji 150 porodica sa 46 beba sa područja istočne Hercegovine.

12. AVGUSTA /SRNA/