Komšić izmislio razgovor Radmanović – Nikolić?!

0
1164

035118

List “Pres RS” objavio je danas da je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić slagao da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, prilikom nedavnog susreta regionalnih lidera sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Dubrovniku, srpskom članu Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanoviću poručio da od njega ne očekuje podršku za odvajanje RS od BiH.

Izvori ovog lista otkrivaju da bi Radmanović danas trebalo da se zvaničo oglasi i demantuje Komšićeve tvrdnje koje je ovaj iznio u prekjučerašnjem intervjuu za “Dnevni avaz”, prema kojima mu je navodno u neformalnom razgovoru sa predsjednikom Srbije prenesena poruka da zvanični Beograd ne podržava politiku rukovodstva Srpske po pitanju mogućeg mirnog razalaza entiteta u BiH.

Laž i podmetanje

– Radmanović se već nekoliko dana nalazi u inostrastvu i uopšte nije bio upoznat sa glupostima koje je Komšić “izvalio” vezano za prošlomjesečni sastanak regionalnih političkih lidera u Dubrovniku. Najkraće rečeno, srpski član Predsjedništva BiH ostao je šokiran lažima koje je Željko Komšić izrekao opisujući njegov navodni neformalni razgovor sa predsjednikom Srbije. Naime, “zanimljiva” anegdota i tobožnja rasprava, koja se u Dubrovniku vodila između dvojice predsjednika, a koju je Komšić “slikovito” opisao u svom intervjuu za federalne medije, uopšte se nije dogodila! O svemu ovome Radmanović bi danas  trebalo da se mnogo detaljnije izjasni – najavljuju sagovornici “Pres RS”.

Inače, u tom intervjuu za federalnu štampu, tj. u dijelu koji se odnosio na pitanje o budućnosti BiH i mogućnosti da se ona raspadne, Komšić je prepričao navodni razgovor koji se, prema njegovim riječima, između Radmanovića i Nikolića vodio na ručku poslije završetka njihovih sastanaka sa Angelom Merkel.

Izvor/srna-rtrs