POBIJEDIĆE KOALICIJA SNSD-DNS-SP

0
1236

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da će na predstojećim izborima pobjedu odnijeti koalicija koja je sada na vlasti. Cvijanovićeva je naglasila da će joj na toj funkciji, osim poznavanja engleskog jezika koji joj omogućava direktnu komunikaciju sa sagovornicima, aduti biti i to što poznaje politike Sarajeva, ima niz poznanstava koje može da aktivira u bilo kom momentu, te poznaje potrebne procedure.


Zeljka_Cvijanovic

“Poznato mi je sve ono što je vezano za teškoću postizanja dogovora između različitih političkih opcija i etničkih zajednica”, istakla je Cvijanovićeva za banjalučku “Alternativnu televiziju”.

Ona kaže da će znati i na koji način da brani interese Srpske u Sarajevu, te kako da se dođe do dogovora, a da niko nikoga ne ugrozi.

Cvijanovićeva je rekla da ide apsolutno opušteno u predizbornu kampanju.

“U Sarajevu se brane interesi koji su vezani za Banjaluku, ali se brane i na mnogim drugim destinacijama širom svijeta koje su usko vezane za ovaj naš prostor”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je bitno da Srpska u Predsjedništvu BiH ima proaktivnog člana koji u svakom trenutku može da iskomunicira sve ono što jeste poruka. 

“Nikada nisam radila ni na čiju štetu u borbi za poziciju Republike Srpske i nikada to neću raditi”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je apsurd nametanje teze po kojoj BiH može da funkcioniše kao država samo bez vidljivosti njenih sastavnih dijelova da bi se kretala prema Evropi, jer postoji niz primjera decentralizovanih zemalja u EU koje funkcionišu.

Cvijanovićeva je rekla da neće promijeniti svoje mišljenje prema kojem je predsjednik SDS-a Mladen Bosić “politička kukavica”, jer nije nigdje izašao da omjeri svoju političku snagu, dok je za predsjednika PDP-a Mladena Ivanića rekla da je sada pokazao da je isti kao gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Ona je naglasila da Vlada Srpske rješava konkretne probleme, navodeći primjer rješavanja problema sa poplavama. Ona je navela da u regionu nema intervencija u poljoprivredi, dok u Srpskoj ima.

“Sve su to stvari kroz koje se vidi vaš program da pomognete ljudima kada ih nešto takvo zadesi. Ako to radite jedini u regiji, to opet govori da imate program, da imate svijest o tome šta treba da radite”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da i sada, nakon optužbi u vezi sa zaposlenjem njenog sina u preduzeću “Elektroprenos”, ne bi sinu rekla da se ne prijavljuje na konkurs. “Da se kojim slučajem zaposlio u nekoj privatnoj firmi, opet bi to bila tema da je to neka firma nekog tajkuna naslonjena na vlast”, kaže Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da je u “Elektroprenosu” otvoreno 205 novih radnih mjesta, a biće otvoreno još oko 200.

Cvijanovićeva je podsjetila da je opozicija pričala i o bijelim čizmama koje je nosila obilazeći poplavljena mjesta, kao i o bijelim peškirima kojima su je okitili građani sretni što je počela podjela vaučera.

Za navode opozicije po kojoj je aktuelna Vlada Srpske najgora, Cvijanovićeva je rekla da to ne stoji, jer je ovo Vlada koja funkcioniše u teškim ekonomskim uslovima i uspjela je da održi funkcionalnost budžeta i društva, a nijedna grupacija društva nije imala smanjenje ili ukidanje prava.

“Naprotiv, mi smo povećavali stalno ta prava”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je u vezi sa pričom o zaduženosti treba samo sagledati stanje u okruženju, ali i u Evropi, te istakla da je funkcionalnost budžeta zadržana, da se izvršavaju sve obaveze i istovremeno servisira dug.

Cvijanovićeva je rekla da je poboljšana prihodovna strana budžeta i da sve funkcioniše kako treba.


Izvor/Srna