Poginula dok je šetala s komšinicom

0
984

MRKONJIĆ GRAD – Dragica Todorović (45) iz naselja Brdo, kod Mrkonjić Grada, poginula je kada ju je udarilo vozilo opel vektra, dok je tim mjestom, uz saobraćajnicu, šetala s komšinicom Milkom M., koja je povrijeđena.20140810185825_257677

Nakon stravične saobraćajne nesreće, koja se dogodila u petak naveče oko 21.30, vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali se već sutradan prijavio policiji u Mrkonjić Gradu, a kako nezvanično saznajemo, riječ je o Luki Pekezu (63), iz mrkonjićkog sela Podrašnica.

“Dragica i Milka su šetale i kretale su se pored puta, iz pravca Mrkonjić Grada, a vozilo je išlo iza njih, te ih je ‘pokupilo’. Todorovićeva je život izgubila na mjestu, a njena poznanica je povrijeđena, ali je sada dobro”, rekla je “Nezavisnim” mještanka naselja Brdo.

Ona ističe da je kobne večeri, oko 21.30, čula stravičan udar, te je odmah potrčala do puta, ali se nesrećnoj Todorovićevoj nije moglo pomoći.

“I ljekari Doma zdravlja ‘Dr Jovan Rašković’ Mrkonjić Grad su jako brzo stigli, ali sve što su mogli jeste da konstatuju smrt Todorovićeve, a njenoj komšinici su ukazali ljekarsku pomoć”, pojašnjava naša sagovornica.

Još dodaje da je smrt Todorovićeve potresla svu njenu rodbinu i komšije, jer je, dodaje, riječ o čestitoj ženi.

“Ni slutiti niko nije mogao da će ovako izgubiti život. Svi smo zatečeni zbog ovog što se desilo. Poginula je na oko kilometar od svoje kuće. Iza nje su ostali dva sina i muž”, kaže naš sagovornik.

Pekez je, pretpostavlja se, nakon što je vozilom udario ove žene, pobjegao u Podrašnicu, te se tek u subotu javio policiji i rekao da je on upravljao vektrom, kojom je usmrtio Todorovićevu i povrijedio Milku M.

“Ovdje su svi šokirani i iznenađeni. Luka živi u Podrašnici, ali je radio u Kanadi i tamo ponekad ode. Oženjen je, ali nema djece”, kazali su nam stanovnici Podrašnice.

Od Todorovićeve juče su se oprostili rodbina, prijatelji i komšije na gradskom groblju u Mrkonjić Gradu, gdje je sahranjena.

Nakon stravične saobraćajne nesreće, uviđaj su izvršili pripadnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, koji sprovode istragu.

Izvor/Nezavisne