20/02/2018 07:06
NAJNOVIJE VIJESTI
Zašto je važno piti dovoljno vode

Zašto je važno piti dovoljno vode

Voda ima brojne funkcije26866

Znamo da je voda neophodna našem organizmu ali se možda nikada nismo zapitali zbog čega.

Voda eliminiše putem urina štetne produkte, ona prenosi kiseoniik, glukozu i masti u mišiće. Pomaže varenju hrane, podmazuje zglobove. Voda izvlači vrućinu iz našeg tela i reguliše telesnu temperaturu.
Neki savetuju da se pije više od dve litre vode, drugi kažu da to nije potrebno.
Po ovome ćete znati da li pijete dovoljno tečnosti:
  • Pogledajte boju mokraće, ako je tamna treba piti još vode a ako je svetložuta onda u telu ima dovoljno vode.
  • Poznato je da se i merenjem pre i posle treninga može utvrditi koliko ste izgubili vode tokom vežbi. Smanjenje težine je znak da ste izgubili vodu tokom treninga. Zato za svakih 0,5 kg težine koja se izgubi treba popiti dve čaše vode.
dominomagazin
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net