OBILJEŽENO 25 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA KOMPANIJE ŠKREBIĆ COMPANY

0
3161
Dragutin Škrebić je u teškim posle ratnim vremenima osnovao preduzeće za proizvodnju obuće u Tesliću. Proizvodnja je počela 02.juna 1997. godine u iznajmljenom prostoru sa 25 zaposlenih.
U to vrijeme nije bilo lako početi posao, opremu je bilo teško nabaviti,poslovni kontakti prekinuti a tržište nedostupno. Ličilo je na opasnu i neizvjesnu avanturu. – prisjeća se Škrebić
Nakon dvije godine Škrebić company doo gradi vlastiti u objekat i značajno povećava broj zaposlenih i prozivodni kapacitet.
Velikim zalaganjem,radom i odricanjima, Škrebić company je danas u rangu sa uspješnim Evropskim kompanijama, zapošljava 700 radnika , opremljeni savremenom opremom i mašinama, gdje se u toku jednog dana proizvede 700 pari gotovih cipela i 3500 pari gornjih dijelova obuće. Poslovi su ugovoreni za narednih nekoliko godina i sva proizvedena roba se isključivo plasira na inostrano tržište. Škrebić ističe da su najveći resurs kompanije, njihovi zaposlenici i da upravo oni daju najveću vrijednost kompaniji.
Zbog potrebe za proširenjem kapaciteta a usled nedostatka kvalifikovane radne snage, Škrebić company izlazi van granica opštine Teslić, gradi se novi objekat u mjestu Boljanić kod Doboja. Proizvodnja u ovom pogonu počinje do kraja godine, i ovo je svojevrsna nagrada za važan jubilej koji obilježavamo ove godine,a to je 25 godina postojanja, poručuju iz Škrebić company. Takođe, ovom prilikom se zahvaljuju na saradnji institucijama Grada Doboja, i spremnosti da pruže podršku realizaciji ovog projekta.
Ovaj značajni jubilej se obilježava u subotu 10.septembra u krugu kompanije, sa oko 1000 zvanica, prije svega zaposlenih kao i poslovnih partnera,saradnika i prijatelja kompanije.
Dragutin Škrebić je takođe i predsjednik OO Socijalističke partije Srpske Teslić, član Predsjedništva SPS RS i na narednim Opštim izborima je nosilac liste za izbornu jedinicu 5!