Duško Stojanović: Poruka generacijama koje su stvarale i stvaraju Teslić

0
2180

Bivši ambasador BiH u AR Egipat Duško Stojanović u svom statusu  na fejzbuku uputio je poruku kako navodi svom gradu, generacijma koje su ga stvarale i koje će ga tek stvarati.

Osvrnuvši se na smjenu generacija, turbulentno vrijeme , te izazove koji očekuju mlade ljude,  Stojanović je naglasio da je riječ o generacijama  koje se   trebaju  spremati  za radna mjesta  koja još ne postoje, da koriste tehnologije koje još nisu izmišljene i  rješavaju probleme za koje se još uvijek i ne zna  da su problem.

„U takvom svijetu za mene su najbitniji ljudi, danas smo razgovarali kao predstavnici tri generacije, sa zajedničkim ciljem- Teslić grad na koga smo svi ponosni“   napisao je  Stojanović nakon razgovara sa predsjednikom OO SPS-a Teslić  Dragutinom Škrebićem, i članom ove partije Slavenom Jelićem.

Stojanović je ovom prilikom zaključio i da su podjele  koje su proteklom periodu  među teslićkim političkim partijma bile  u velikoj mjeri izražene, danas  znatno  ublažene.

„Bili smo svjedoci dubokih podjela, porodice su se podijelile, došli smo do ivice fizičkog obračuna, lutali smo bezciljno kao lokalna zajednica, punili smo crnu hroniku na dnevnoj osnovi. Raspravljali ko je u pravu, a ko ne, dok su mladi napuštali ove prostore. Konačno smo dobar dio problema rješili, stvorili klimu da bar možemo normalno razgovarati, počeli se kretati u pravom pravcu“.

Tekst završava optimističnom  porukom:

„Doći će vrijeme kada ćemo dovesti prave ljude na prava mjesta, tada ćemo uputi poziv da pomognete gradu, molba je da se samo odazovete na taj poziv i da zajedno napravimo Teslić onakav kaka treba da bude, bez obzira na kom kraju svijeta živite i radite.“ – napisao je Stojanović za kraj.