Kako vas MAME! Zbog ovog ste ovisni o brzoj hrani!

0
994

Brojni su trikovi pomoću kojih ova industrija raste iz dana u dan…

1_287471

Brza hrana pošast je modernog doba. Sve se više ljudi zbog nedostatka vremena hrani u tim lancima restorana. No, jeste li primjetili kako takvi restorani uglavnom imaju pomalo neukusan enterijer… Boje nabacane bez smisla, bez stila. Ipak, za njih to sve ima smisla. I smisao je “namamiti” vas.

Poanta je da se kod njih “našopate” i što prije prepustite mjesto drugom gladnom čovjeku.
Niz studija iz područja socijalne psihologije koje je nedavno sažeo New York Times, otkrile su kako samo pomišljanje za fast food restorane ljude čini ubrzanijima i nestrpljivijima te se slabije mogu oduprijeti želji da uživaju u okusu te hrane, piše Huffington Post.
Također, možda ste primjetili kako je većina takvih restorana – narančasta, crvena ili žuta (crvena i žuta kombinacijom daju narančastu). Crvena potiče brži rad srca i ubrzava disanje, a narančasta, kao i crvena boja, potiče osjećaje. Narančasta boja također stimulira apetit. Žuta boja je ona koja najviše privlači pozornost, i najsnažnije djeluje na naš um. Dakle, lanci brze prehrane koristeći crvenu, narančastu i žutu boju ohrabruju ljude da žele, jedu brže i time brže oslobađaju mjesta za stolom za nove kupce.

Također, ono što ovu hranu čini neodoljivom je i pakiranje – praktično i jednostavno. Osim toga, veliku ulogu igra i sam oblik naručivanja prilikom kojega se hrana dobiva izravno u ruke spremna za konzumaciju, ali i nezaobilazni i popularni “drive-in” koji omogućuje naručivanje bez izlaska iz automobila.

Izvor/dnevno.hr