Istorija se ponovila: Trojke Simonovića i Bogdanovića srušile Hrvate!

0
1125

Za razliku od nekih prošlih vremena, ovaj put je Aleksandar Đorđević bio na klupi u ulozi selektora, a egzekutori su postali Simonović i Bogdanović.


438118_srbija--hrvatska-fonet_f

Kada je novopečeni šuter Fenerbahčea preciznim hicem sa sedam metara zatresao mrežicu koša na svega nekoliko sekundi pre kraja produžetka, kamera se fokusirala na našeg selektora, koji se samo blago nasmejao, a rezultat na semaforu glasio je – 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10). Tim rezultatom je i završena utakmica, prenosi “Mocart sport”.

A, sve je počelo od vrsnih šuteva Simonovića, koji je meč završio sa 24 poena. Fantastičnom serijom u završnici i trojkom od tablu doskorašnjeg kapitena Crvene zvezde, Srbija je stigla do izjednačenja, a potom je Bjelica fantastičnom blokadom nad Andrićem potvrdio produžetak. A, tamo je Simonović doneo novu neizvesnost još jednom trojkom u završnici za 81:82. Simon je imao polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja (jedan od dva), a Bogdan Bogdanović je trojkom iz teške pozicije zadao završni udarac. 

Pored Marka Simonovića (5/6 za tri, 9/10 iz igre), dvocifreni učinak su imali Bjelica sa 15 i Raduljica sa 13 poena. Bogdanović je postigao osam poena, a trojka koja je presudila Hrvatima je bila njegova druga na meču iz šest pokušaja, Na drugoj strani Bojan Bogdanović je sa 19 poena predvodio hrvatski tim, Žorić je ubacio 13, a Rudež i Simon po 11 poena.

 Izvor/vesti-online.com