20/02/2018 07:02
NAJNOVIJE VIJESTI
Novi Bugatti Veyron dolazi 2016. godine s još impresivnijom snagom

Novi Bugatti Veyron dolazi 2016. godine s još impresivnijom snagom

Dugo je vremena nova generacija Bugatti Veyrona bila pod upitnikom. Bili smo uvjeravani kako hiperautomobil koji s 1001 KS i svakodnevnom upotrebljivošću predstavlja pravu revoluciju na četiri točka neće dočekati drugu iteraciju. Kompanija je htjela krenuti dalje i fokus je pao na razvoj luksuzne limuzine koja je kao koncept prikazana pod nazivom 16C Galibier, a trebala je doći na tržište ove ili sljedeće godine. Međutim, potencijalni klijenti s dovoljno sredstava koji su u cijeloj priči zapravo bitni, izrazili su želju za pravim sportašem i Veyron je ponovno na radnim stolovima zaposlenika.

Bugatti-Veyron-Vitesse-830x470

Izrađen oko monokok šasije od ugljičnih vlakana, novi će Veyron biti pogonjen dorađenom verzijom trenutnog 8,0-litrenog W16 motora s četiri turbopunjača uz dodatni hibridni sklop kao što je to slučaj kod LaFerrarija, McLarena P1 i Porschea 918 Spyder. Konačna bi snaga trebala iznositi oko 1480 KS, a njih će do svih točkova prenositi 7-stepenskim mjenjač s dvostrukom spojkom. Sve skupa zvuči kao dobar plan za pokušaj vraćanja titule najbržeg automobila odHennessey Venoma GT, premda treba napomenuti kako kompanija iz Teksasa već ima spreman odgovor.

Izvor/auto.geek.hr

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net