18/01/2018 13:31
NAJNOVIJE VIJESTI
Zbog ruskih sankcija U Hrvatskoj se procjenjuje gubitak između 20 i 25 miliona dolara

Zbog ruskih sankcija U Hrvatskoj se procjenjuje gubitak između 20 i 25 miliona dolara

ZAGREB, Privredna komora Hrvatske procjenjuje da bi sankcije koje je Rusija uvela EU na uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda mogle ugroziti oko 1,5 odsto ukupnog hrvatskog izvoza tih proizvoda u vrijednosti između 20 i 25 miliona dolara.

zastava_hrvatska_11

Sankcije bi mogle jače pogoditi pojedine izvoznike i prouzrokovati im ozbiljne teškoće, naročito kada je riječ o firmama kojima izvoz u Rusiju zauzima znatan udio u proizvodnji.

U strukturi izvoza u Rusiju najzastupljeniji su visoko prerađeni proizvodi i najveće negativne posljedice mogu se očekivati kod izvoza upravo tih proizvoda, prenose hrvatski mediji.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iz Hrvatske je u prva tri mjeseca ove godine u Rusiju izvezeno poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u vrijednosti od 3,2 miliona dolara.

Izvor/Capital.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net