18/01/2018 13:21
NAJNOVIJE VIJESTI
Neznatan rast nezaposlenosti u Švajcarskoj u julu

Neznatan rast nezaposlenosti u Švajcarskoj u julu

BERN, Broj nezaposlenih osoba u Švajcarskoj je u julu, poslije pet mjeseci uzastopnog pada, bio u blagom porastu, što ipak nije uticalo na stopu nezaposlenosti koja i dalje iznosi 2,9 odsto radno sposobnog stavnovništva.

svajcarska-zastava

Broj nezaposlenih u julu povećan je za 422 osobe, na 127.054, precizira se u saopštenju Sekretarijata za privredu (SECO), koje prenosi švajcarski list 24 sata.

Ovaj blagi rast nezaposlenosti u prošlom mjesecu objašnjava se pristizanjem novog broja mladih ljudi na tržište rada. Inače, broj nezaposlenih u kategoriji starosti od 15 do 24 godine povećan je 11,3 odsto na mjesečnom i 5,6 odsto na godišnjem nivou, a u poređenju sa istim mjesecom 2013. ukupan broj nezaposlenih opao je 1,1 odsto.

Nezaposlenost u dužem roku (više od godinu dana) je u porastu, i to 6,5 odsto u poređenju sa julom prošle godine, navodi SECO.

IZVOR/Tanjug

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net