21/01/2018 15:45
NAJNOVIJE VIJESTI
Vodostaji stagniraju, ostaju posljedice poplava i klizišta

Vodostaji stagniraju, ostaju posljedice poplava i klizišta

Nakon višednevnih padavina, situacija u poplavljenim područjima se polako stabilizuje. Na rijekama Bosna, Spreča i Tinja registrovano je opadanje vodostaja, a na području sliva rijeka Una sa Sanom, Vrbas i Drina vodostaji su u stagnaciji. Porast vodostaja sinoć je registrovan samo na rijeci Savi.

041833

U Republici Srpskoj, stanje izazvano poplavama polako se stabilizuje, voda se uglavnom povlači, ali je ponovo za sobom ostavila veliku štetu – poplavljene kuće i zemljište, srušene mostove i oštećene puteve, a aktiviraju se i nova klizišta. Na području grada Banjaluka  pod vodom je bilo 405 objekata. U gradu je počelo čišćenje i gruba sanacija saobraćajnica. Na području Čelinca, Vrbanja i Јošavka izlile su se iz korita i poplavile desetine kuća, a u naselju Јošavka, vodena bujica srušila je most i tako odsjekla 200 domaćinstava od ostatka opštine. U Brčkom je proglašeno stanje elementarne nepogode. Najkritičnije je u selima Gorice i Krepšić.

U opštini Petrovo i dalje je na snazi vanredna situacija, ali se stanje postepeno normalizuje. Voda se povukla iz domaćinstava koja su poplavili bujični potoci i rijeke Spreča, Јadrina i Prenja. Oštećeno je više od 100 kilometara lokalne putne mreže i porušen most na rijeci Јadrini. U prekidu je regionalni put Doboj – Petrovo.

Poplave su u FBiH iza sebe ostavile brojna klizišta. U maglajskom naselju Donji Bradići stanje je kritično. Nakon majskih poplava ogromno kliziste je ugrozilo cijelo selo, a sada su uništeni i svi pristupni putevi. Ugroženo je 70 kuća. U selu, odsječenom od svijeta nema struje ni vode. Od rijeke Fojnice do naselja može se doći samo pješice.Vlada Federacije BiH proglasila je stanje prirodne i druge nesreće na području tog entiteta.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a samo ponegdje na sjeveroistoku prije podne moguća je mjestimična kiša.
Hidrometeorološki zavod Republike Srpske saopštio je da je u istočnim dijelovima tokom dana moguće povećanje oblačnosti uz slabu kišu.

Izvor: RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net