18/01/2018 13:01
NAJNOVIJE VIJESTI
Kornjača Džonatan nekad i sad

Kornjača Džonatan nekad i sad

Možda nije brz kao što je nekad bio, ali Džonatan, džinovska kornjača poznata širom sveta zbog svoje starosti koja iznosi čak 182 godine, i danas može da se pohvali zavidnom snagom.

Džonatan je jedna od najstarijih živih kornjača na svetu, a priča o njemu počinje na ostrvu Sveta Helena 1882. godine, gde je donesen. Na fotografiji iz 1902. godine vidimo ga u punoj, odrasloj veličini, za koju je jednoj džinovskoj kornjači potrebno i do pola veka da je dostigne, što znači da je Džonatan rođen oko 1832. godine.

Ova fascinantna životinja možda nije najstarija kornjača koja je ikad živela, jer mnoge od njih mogu dostići i do 250 godina, ali je svakako impresivna za svoje godine.

Untitled

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net