17/08/2017 08:05
NAJNOVIJE VIJESTI

Teslić/Reportaža

TESLIĆ – Prva ovnovijada u selu Bežlja

U Gornjoj Vrućici, selu Bežlja, danas je po prvi put organizovana i više nego uspješna ovnovijada. Domaćini ovog događaja su bili mještani ovog sela Darko Đekić i Nedo Savić.   Na megdan pred oko 250 posjetitelja, izašlo je 19 ovnova što jasno pokazuje da  bi ova ovnovijada mogla postati tradicionalni događaj. Organizator Darko Đekić nije krio zadovoljstvo brojem prijavljenih ovnova, ... Read More »

Svetosavska akademija u Tesliću: ”Pred ikonom Svetog Save” (FOTO)

Srpske pravoslavne parohije teslićke, Svetosavska omladinska zajednica i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” uoči praznika Svetog Save priredili su tradicionalnu svetosavsku akademiju. Ovogodišnja akademija posvećena liku i djelu Svetog Save, utemeljivaču srpsko-pravoslavne duhovonosti, organizovana je u nešto drugačijem sadržaju nego proteklih godina. Prednost je data duhovnoj dimenziji, iskazanoj u izvedbama lokalnog Muzičkog društva ”Muzikus” i Folklornog ansambla pri SPKD ... Read More »

Brat i sestra iz Teslića oživjeli djedovu ‘fabriku’ igračaka

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad (22) i Tatjana (21) Vasić iz Teslića, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis. Svoje rukotvorine Vasići su lani predstavili na nekoliko biznis konferencija u regionu, gdje su ubrali niz pohvala i nagrada. Jedno od najdražih priznanja osvojili su nedavno na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju ... Read More »

ZTC Banja Vrućica – Radnici dobili 13. platu!

Okupili su radnike na godišnjem sastanku da sumiraju rezultate i obradovali ih 13. platom. Godinu završavaju sa 218 hiljada noćenja, što je rekord u poslednjih trideset godina. Zasluga pripada i radnicima pa je uprava odlučila da ih nagradi. “Radnika ima 320, svaki radnik će dobiti minimalno, koji je radio cijelu godinu, 660 maraka”, izjavio je Aleksandar Radošević, direktor Banje Vrućice. ... Read More »

ČUDA POSTOJE: Doktor Alen Azarić izliječio dječaka Jasmina!

Samo oni koji nisu sarađivali sa doktorom Alenom Azarićem, ne znaju da ovaj čovjek čini čuda! Oni koji jesu, znaju da za njega nema prepreka i da je on neko ko može da pomogne i u najtežim slučajevima. Dokaz za to je i Jasmin Jusufović, dječak koji je obolio od kancera i od koga su doktori zvanične medicine digli ruke i ... Read More »

Završeni radovi na obnovi crkve u Pribiniću! (FOTO)

Završeni su radovi na vanjskom uređenju crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelene u Pribiniću koja spada u red najstarijih crkava na području opštine Teslić, tim povodom služena je sveta liturgija i upriličen svečani ručak. Zbog same dotrajalosti objekta ukazala se potreba za rekonstrukcijom, tako da je 2014. godine Zavod za zaštitu spomenika i kulturno-istorijskog naslijeđa Republike Srpske uradio projektnu ... Read More »

Teslić – Mjesto čudnovatog uda, tajnovitog Momčila i neistražene tajne

Dok je fotografiram, prilazi mi mladić iz obližnjeg kafića. Jedva ga uspijevam razuvjeriti da nisam čovjek koji treba stići iz Pule kako bi napravio vanjsku rasvjetu za crkvu. „A zašto je onda slikate kad kažete da niste taj? Jedni kažu da je naziv Teslić nastao od turske riječi Taslidže, što bi značilo kamena banja, a drugi tvrde da je došao ... Read More »

Rad mladog Trebinjca Željka Aleksića krasiće teslićki trg

Mladi Trebinjac Željko Aleksić napravio je od danilovgradskog kamena visočice tri i po metra visoku statuu kralja Dragutina za Teslić, koja će krasiti centralni gradski trg, odnosno portu sabornog hrama, koji graniči s trgom. Sve se desilo spontano, kada su Teslićani po preporuci došli do trebinjskog klesara da u okviru projekta Krstova Gora na prilaznoj stazi sagradi reljef manastira Ostrog, ... Read More »

Академски сликар Наташа Јованић пред отварање изложбе у Кордунашкој 22: Приказ човјека у времену и простору

Бањалука – Радови које излажем настали су у периоду претходних пет година, они су дјелићи једног циклуса који траје вјечно, који трпи трансформације, а опет успије задржати своју идеју и форму. Испричала је ово за “Глас Српске” академски сликар Наташа Јованић, чија ће изложба графика бити отворена сутра у 20 часова у стану у Кордунашкој 22. Ово је још једна ... Read More »

Marina Riđić ex Pelemiš : ”Teslić je moj grad”

Marina Riđić ex Pelemiš voditeljica i reporterka Al Jazzere Balkans sa diplomom Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci( Odsjek žurnalistike), postdiplomskih studija na FPN u Sarajevu(Odsjek za komunikologiju). Inače ovu Teslićanku smo imali priliku vidjeti u brojnim emisijama sa OBN-a, a tokom cijelog studija je radila kao voditeljica na RTRS-u gdje prošla skoro sve redakcije ove TV-kuće. Ova uspješna naša sugrađanka ... Read More »

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net