19/10/2017 20:30
NAJNOVIJE VIJESTI

Teslić/Reportaža

Teslićki planinari ne posustaju (FOTO)

Planinari iz teslićkog planinarskog kluba “Očauš”  i ovog vikenda su u visokogorskom pohodu.  Grupa od 28 planinara predstavnika planinarskih društava iz Kikinde, Vršca, Beograda i Novog Sada, sa kojima “Očauš” ima blisku saradnju, ovog vikenda je krenula na uspon na planinu Pirin u Bugarskoj.  Na Pirinu se nalaze neki od najviših vrhova balkanskog poluostrva. Prvog dana su imali pripremni uspon ... Read More »

Teslićki planinari osvojili Visoke Tatre u Slovačkoj (FOTO)

Sa današnjim danom završava se višednevni boravak teslićkih planinara u lancu planina Visoke Tatre u Slovačkoj. U grupi od dvadeset srpskih planinara iz Teslića su učestvovali Saša Markočević i Draženka Savić-Škrebić. Glavni cilj ovog puta bio je uspon na nekoliko značajnijih visokogorskih vrhova Tatri. Visokogorski vrhovi su oni koji prelaze 2000 metara nadmorske visine. Uspon na takve vrhove najčešće zahtijeva ... Read More »

Planinari iz Teslića osvojili najviši vrh Poljske (FOTO)

U sklopu ovogodišnjeg plana PK „Očauš“ da se članovi kluba ispenju na 15 vrhova preko 2000 metara nadmorske visine, danas se zastava PK „Očauš“ vijorila i na Risima, najvišem vrhu Poljske. Risi je jedan od vrhova u planinskom vijencu Tatre. Visok je 2499 metara. Nalazi se na granici između Slovačke i Poljske. Uspon na niz vrhova u Tatrama organizovalo je ... Read More »

TESLIĆ – Planinari PK “Očauš” osvojili najviši vrh Durmitora

U organizaciji planinarskog kluba Očauš iz Teslića i saradnji sa Planinarskim društvom Korak više iz Prnjavora danas se grupa od 20 planinara iz Teslića i Prnjavora penjala na Durmitor i njegov najviši vrh, Bobotov kuk. Staza do Bobotovog kuka je zahtjevna i u završnom dijelu opasna, ali svi planinari su bezbjedno završili uspon i sada odmaraju u Žabljaku podno Durmitora. ... Read More »

TESLIĆ – Prva ovnovijada u selu Bežlja

U Gornjoj Vrućici, selu Bežlja, danas je po prvi put organizovana i više nego uspješna ovnovijada. Domaćini ovog događaja su bili mještani ovog sela Darko Đekić i Nedo Savić.   Na megdan pred oko 250 posjetitelja, izašlo je 19 ovnova što jasno pokazuje da  bi ova ovnovijada mogla postati tradicionalni događaj. Organizator Darko Đekić nije krio zadovoljstvo brojem prijavljenih ovnova, ... Read More »

Svetosavska akademija u Tesliću: ”Pred ikonom Svetog Save” (FOTO)

Srpske pravoslavne parohije teslićke, Svetosavska omladinska zajednica i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” uoči praznika Svetog Save priredili su tradicionalnu svetosavsku akademiju. Ovogodišnja akademija posvećena liku i djelu Svetog Save, utemeljivaču srpsko-pravoslavne duhovonosti, organizovana je u nešto drugačijem sadržaju nego proteklih godina. Prednost je data duhovnoj dimenziji, iskazanoj u izvedbama lokalnog Muzičkog društva ”Muzikus” i Folklornog ansambla pri SPKD ... Read More »

Brat i sestra iz Teslića oživjeli djedovu ‘fabriku’ igračaka

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad (22) i Tatjana (21) Vasić iz Teslića, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis. Svoje rukotvorine Vasići su lani predstavili na nekoliko biznis konferencija u regionu, gdje su ubrali niz pohvala i nagrada. Jedno od najdražih priznanja osvojili su nedavno na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju ... Read More »

ZTC Banja Vrućica – Radnici dobili 13. platu!

Okupili su radnike na godišnjem sastanku da sumiraju rezultate i obradovali ih 13. platom. Godinu završavaju sa 218 hiljada noćenja, što je rekord u poslednjih trideset godina. Zasluga pripada i radnicima pa je uprava odlučila da ih nagradi. “Radnika ima 320, svaki radnik će dobiti minimalno, koji je radio cijelu godinu, 660 maraka”, izjavio je Aleksandar Radošević, direktor Banje Vrućice. ... Read More »

ČUDA POSTOJE: Doktor Alen Azarić izliječio dječaka Jasmina!

Samo oni koji nisu sarađivali sa doktorom Alenom Azarićem, ne znaju da ovaj čovjek čini čuda! Oni koji jesu, znaju da za njega nema prepreka i da je on neko ko može da pomogne i u najtežim slučajevima. Dokaz za to je i Jasmin Jusufović, dječak koji je obolio od kancera i od koga su doktori zvanične medicine digli ruke i ... Read More »

Završeni radovi na obnovi crkve u Pribiniću! (FOTO)

Završeni su radovi na vanjskom uređenju crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelene u Pribiniću koja spada u red najstarijih crkava na području opštine Teslić, tim povodom služena je sveta liturgija i upriličen svečani ručak. Zbog same dotrajalosti objekta ukazala se potreba za rekonstrukcijom, tako da je 2014. godine Zavod za zaštitu spomenika i kulturno-istorijskog naslijeđa Republike Srpske uradio projektnu ... Read More »

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net