21/02/2018 20:17
NAJNOVIJE VIJESTI

Teslić/Reportaža

ZTC Banja Vrućica ulaže u razvoj vanpansionske ponude

Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica planira da u skorijoj budućnosti uloži oko 2 mil KM u izgradnju restorana i banket sale u okviru postojeg kompleksa. Riječ je dijelom o nadogradnji, a dijelom o izgradnji potpuno novih sadržaja. Kako su za portal eKapija rekli iz ZTC Banja Vrućica, banket sala će biti izgrađena na mjestu sadašnje balon sale, a dio restorana, tačnije ... Read More »

Delegacija opštine Teslić u posjeti opštini Žabalj

TESLIĆ – Borislav Tešić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, kao i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, Nikola Stokić, posjetili su opštinu Žabalj u Srbiji koja je obilježila Dan opštine i proslavila Mitrovdan – krsnu slavu opštine. Ovim povodom organizovana je svečanost u holu Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u Žablju na kojoj su dodijeljene Mitrovdanske nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i ... Read More »

Ansambl “Moj rođak sa sela” ove subote u Teslić Pub-u

Ove subote (28. oktobar), doživite boemeski izlaz uz bisere starogradske i narodne muzike u akustičnoj izvedbi Ansambla “Moj rodjak sa sela” ????. Takođe ukoliko posjetite Teslić Pub moći ćete uživati ne samo u dobroj muzici nego i u dobrom piću. Teslić Pub je za sve pripremio specijalnu ponudu.  Kanta (6 Tuborga) = 10,00 KM Za djevojke besplatni kokteli Read More »

STUDENTI IZ TESLIĆA ZARAĐUJU U AMERICI

Znate ono da neke stvari morate da doživite da biste ih razumeli? Takav je Work and Travel program – program američke vlade koji već više od 50 godina omogućava studentima iz celog svijeta da provedu ljeto u Americi, da rade sezonske poslove kako bi otplatili put i imali novac za život prva četiri mjeseca svog boravka, a da peti mjesec ... Read More »

Teslićki planinari ne posustaju (FOTO)

Planinari iz teslićkog planinarskog kluba “Očauš”  i ovog vikenda su u visokogorskom pohodu.  Grupa od 28 planinara predstavnika planinarskih društava iz Kikinde, Vršca, Beograda i Novog Sada, sa kojima “Očauš” ima blisku saradnju, ovog vikenda je krenula na uspon na planinu Pirin u Bugarskoj.  Na Pirinu se nalaze neki od najviših vrhova balkanskog poluostrva. Prvog dana su imali pripremni uspon ... Read More »

Teslićki planinari osvojili Visoke Tatre u Slovačkoj (FOTO)

Sa današnjim danom završava se višednevni boravak teslićkih planinara u lancu planina Visoke Tatre u Slovačkoj. U grupi od dvadeset srpskih planinara iz Teslića su učestvovali Saša Markočević i Draženka Savić-Škrebić. Glavni cilj ovog puta bio je uspon na nekoliko značajnijih visokogorskih vrhova Tatri. Visokogorski vrhovi su oni koji prelaze 2000 metara nadmorske visine. Uspon na takve vrhove najčešće zahtijeva ... Read More »

Planinari iz Teslića osvojili najviši vrh Poljske (FOTO)

U sklopu ovogodišnjeg plana PK „Očauš“ da se članovi kluba ispenju na 15 vrhova preko 2000 metara nadmorske visine, danas se zastava PK „Očauš“ vijorila i na Risima, najvišem vrhu Poljske. Risi je jedan od vrhova u planinskom vijencu Tatre. Visok je 2499 metara. Nalazi se na granici između Slovačke i Poljske. Uspon na niz vrhova u Tatrama organizovalo je ... Read More »

TESLIĆ – Planinari PK “Očauš” osvojili najviši vrh Durmitora

U organizaciji planinarskog kluba Očauš iz Teslića i saradnji sa Planinarskim društvom Korak više iz Prnjavora danas se grupa od 20 planinara iz Teslića i Prnjavora penjala na Durmitor i njegov najviši vrh, Bobotov kuk. Staza do Bobotovog kuka je zahtjevna i u završnom dijelu opasna, ali svi planinari su bezbjedno završili uspon i sada odmaraju u Žabljaku podno Durmitora. ... Read More »

TESLIĆ – Prva ovnovijada u selu Bežlja

U Gornjoj Vrućici, selu Bežlja, danas je po prvi put organizovana i više nego uspješna ovnovijada. Domaćini ovog događaja su bili mještani ovog sela Darko Đekić i Nedo Savić.   Na megdan pred oko 250 posjetitelja, izašlo je 19 ovnova što jasno pokazuje da  bi ova ovnovijada mogla postati tradicionalni događaj. Organizator Darko Đekić nije krio zadovoljstvo brojem prijavljenih ovnova, ... Read More »

Svetosavska akademija u Tesliću: ”Pred ikonom Svetog Save” (FOTO)

Srpske pravoslavne parohije teslićke, Svetosavska omladinska zajednica i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” uoči praznika Svetog Save priredili su tradicionalnu svetosavsku akademiju. Ovogodišnja akademija posvećena liku i djelu Svetog Save, utemeljivaču srpsko-pravoslavne duhovonosti, organizovana je u nešto drugačijem sadržaju nego proteklih godina. Prednost je data duhovnoj dimenziji, iskazanoj u izvedbama lokalnog Muzičkog društva ”Muzikus” i Folklornog ansambla pri SPKD ... Read More »

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net