23/11/2017 06:30
NAJNOVIJE VIJESTI

RS-BIH

Предсједник Српске и генерал Младић са истим симболом на реверу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у кабинету у Палати Републике у Бањалуци пратио је данас изрицање пресуде некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу. Док је пратио изрицање пресуде, а потом и на конференцији за медије, предсједник Српске носио је брош са истим симболом као и генерал Младић. Симбол који је на брошу, цвијет ... Read More »

Evropa traži američku borovnicu

Uzgoj malina za samo godinu dana doživio je pad prinosa i izvoza. U 2016. godini iz BiH je izvezeno 22.000 tona maline u iznosu od skoro 56 mil KM, što je bila dobra vijest za taj sektor, da bi u ovoj godini mnogo faktora, zajedno sa niskom otkupnom cijenom, uticalo na pad prinosa. Dok su pojedini malinari u revoltu uništavali ... Read More »

Danas je jedna od najvećih slava: Šta treba znati

Srpska pravoslavna crkva danas slavi praznik Sabor svetog arhangela Mihaila, u narodu poznat kao Aranđelovdan, jednu od najčešćih slava u Srba. Po crkvenom predanju, anđeo Mihailo je prvi stupio u borbu sa zlim duhom i to ime po crkvenom tumačenju označava “onog koji je kao Bog”. Na grčkom jeziku reč “arhi” znači glavni/prvi, a “angelos” znači vesnik, anđeo. To je ... Read More »

Jurić ponovo u sukobu sa zakonom: Žalio se na presudu za mučenje pa se potukao

TESLIĆ – Branko Jurić (23) iz Teslića, koji je nepravosnažno osuđen da je sa sugrađaninom Arminom Jašarevićem (24) na planini Borja brutalno pretukao i mučio Bogdana Rakića (19), ponovo se ogriješio o zakon, saznaju “Nezavisne”. Naime, teslićka policija ga je prijavila Okružnom javnom tužilaštvu Doboj za učestvovanje u tuči. Osim Jurića, izvještaj je podnesen i protiv njegova dva sugrađanina, i ... Read More »

Danas je Đurđic

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju spomen na prenos moštiju Svetog Georgija, velikomučenika i borca za hrišćanstvo. Po predanju, Sveti Georgije, koji je kao Hristov vojnik odbio poslušnost caru Dioklecijanu, velikom progonitelju hrišćana, izjavivši da se ne plaši da umre za svoju veru, pogubljen je 303. godine. Na pravoslavnim ikonama i srednjovjekovnim freskama Sveti Đorđe je predstavljen kako – ... Read More »

Poslodavci ne plaćaju dorpinose za 40 000 radnika?!

BANJALUKA – Ukupan dug poslodavaca u Republici Srpskoj za poreze i doprinose trenutno iznosi 280 miliona KM, a za oko 40.000 radnika doprinosi se neredovno uplaćuju, rečeno je danas nakon posebne sjednice Ekonomsko-socijalnog savjeta RS. Na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta RS bilo je riječi o problematici refundacija, visini iznosa naknada plata za vrijeme privremene nesposobnosti za rad i redovnosti refundacija naknada ... Read More »

Slavimo Svetu Petku, zaštitnicu žena: Na njen dan dešavaju se ČUDA

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetu Petku, praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi. Sveta Petka je kod Srba veoma poštovana i slavna svetiteljka koja se smatra zaštitnicom žena, kao i čuvarkom siromašnih i bolesnih. Vernici joj se obraćaju za pomoć kroz molitvu, posebno na današnji dan, tražeći spas od bolesti i drugih životnih nevolja. Rođena je u gradu Epivatu, ... Read More »

Banja Vrućica – Besplatno liječenje za članove svake godine

BANJALUKA – Predsjednica Gradskog udruženja bivših logoraša Drugog svjetskog rata i njihovih potomaka Banjaluka Dobrila Kukolj zahvalna je rukovodstvu i radnicima Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) “Banja Vrućica” jer svake godine omoguće besplatan boravak na liječenju za dva člana ovog udruženja. – Mi smo se još dok je Dragan Bogdanić bio direktor “Banje Vrućice” njima obratili za podršku i oni su nas ... Read More »

Danas je Miholjdan

Pravoslavni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela. Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik svetitelja i velikog podvižnika hrišćanske vere Kirjaka Otšelnika koji je u narodu poznat i kao Miholjdan, vezan za smenu leta i jeseni. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava ... Read More »

Od 1. oktobra penzije u Srpskoj veće za tri odsto

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o vanrednom usklađivanju opšteg boda i penzija. Prema ovoj odluci, opšti bod se vanredno usklađuje, počevši od 1.oktobra ove godine i to tako da se povećava za tri odsto. Penzije ostvarene do 30. septembra ove godine vanredno se usklađuju, počevši od 1. oktobra, tako da se povećavaju za tri odsto, saopšteno je iz Vlade Srpske. ... Read More »

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net